Двамата задържани за убийството на полицая Петър Бъчваров край Елхово се

...
Двамата задържани за убийството на полицая Петър Бъчваров край Елхово се
Коментари Харесай

Демерджиев: Задържаните не са искали да минат през браздата, чакали са други свои жертви

Двамата арестувани за убийството на полицая Петър Бъчваров край Елхово се занимават с незаконна активност, само че тя не е каналджийство, нито трафик на дрога.

Това сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след поклонението пред Бъчварова. Загиналият полицай бе награден посмъртно с почетен знак на Министерство на вътрешните работи трета степен.

Демерджиев удостовери, че задържаните са братя.

„ Не са желали да минат през браздата, чакали са други свои жертви ", сподели още министърът.

Мотивите за дейностите на нападателите към този момент били съвсем изцяло изяснени, само че били следствена загадка.

„ Двамата са се занимавали с незаконна активност. Извършвали са закононарушения във връзка с мигранти и в един миг са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, открити на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оживелият при стрелбата наш военнослужещ ", обясни още Демерджиев.

Той назова убийството на служителя на реда " изродщина ". Дали арестуваните за закононарушението ще бъдат екстрадирани в България зависи от турските управляващи. А те към този момент били подхванали извънредно съществени спомагателни ограничения за защитата по границата и мигрантският напън през последното денонощие бил намалял в пъти, увери Демерджиев.

Той разяснява и настояването за оставката му от страна на ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

" Ще подам оставка, единствено в случай че президентът или българските граждани я изискат. До момента такива претенции не съм получил ", съобщи министърът.  " Заварих " Гранична полиция "  в доста тежко положение. Не може всички проблеми да се придвижват върху настоящото управление на Министерство на вътрешните работи ", безапелационен бе Демерджиев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР